Institut Yunus Emre organizovao program “Bajke i muzika za djecu”

Podijelite ovu vijest

Institut Yunus Emre, je danas organizovao program “Bajke i muzika za djecu” kojim se želi pozitivno uticati na razvoj učenika na društvenom, kulturnom i ličnom planu. Ovog puta program je okupio učenike OŠ “Edhem Mulabdić”, OŠ “Safvet-beg Bašagić” i OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” u JU Centru za kulturu i mlade Općine centar Sarajevo.

Uz predivne pjesme za djecu s albuma “Hvala mama”, najmlađa publika je uzbuđeno pljeskala i pjevala. Može se slobodno reći da je predstava osvojila publiku, i to ne samo mladu, već i stariju koji shvataju edukativnu poruku koju predstava prenosi.

Na pitanje kako su došli do “Mravka Travka” i divne saradnje koja se skrojila oko ovog projekta, Alma Ferović Fazlić je rekla: “Prošle godine kada je Latif Moćević pravio koncert u Domu mladih, pozvao je da naša djeca sa iMTM-a učestvuju na tom koncertu i otpjevaju dvije pjesmice s njim. Djeca su se zaljubila u te pjesme i sami projekt, kao i mi. Sva ta rijeka ljudi koja je bila na koncertu, bila nam je indikacija da će to biti uspješna saradnja. Nije bilo teško da se odlučimo, krenuli smo na posao i evo večeras je ta saradnja doživjela kulminaciju.”

Yunus Emre koji kroz ovu vrstu projekta želi pozitivno utjecati na razvoj učenika na društvenom, kulturnom i ličnom planu. Da smo doživjeli i osjetili „riječ“, vjerovali joj, razumjeli, uživali i poželjeli čitati, pisati, plesati, glumiti, stvarati čaroliju poput našeg gosta možete se  uvjeriti na priloženim fotografijama.

Povezane novosti