BESPLATNA EDUKACIJA MLADIH

STAR.study
Novosti

BESPLATNA EDUKACIJA MLADIH

Ju Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Inkubator društvenih inovacija MUNJA, već godinama imaju uspješnu i plodnu saradnju, vezanu za pitanja mladih. Ovim putem objavljujemo vijest o eLearning STAR platformi (Student Talent Acquisition Ring) odnosno STAR.study, koja će na inovativan način potpuno besplatno educirati mlade (15 do 25 godina) o tržištu rada i načinima kako da se što bolje karijerno pozicioniraju, razviju svoje kapacitete i uvežu sa top kompanijama.

Teme STAR kursa su: tržište rada, poslovi budućnosti, šta su X faktori za nalaženje posla, konkretni načini kako postati atraktivan i zapošljiv uz savjete top HR managera – samo na STAR kursu. Inkubator društvenih inovacija MUNJA je među vodećim organizacijama za osnaživanje mladih u BiH, kroz čije programe je prošlo više od 100.000 mladih i onih koje rade sa njima, na osnovu 20-godišnje prakse rada sa mladima i ispitivanja tržišta, rada kreirao je novu domaću eLearning platformu za mlade u BiH. Za biznis sektor STAR može biti koristan kao baza talenata i izvor mladih ambicioznih i kvalitetnih budućih kadrova.

U Sarajevu je 27.01.2023. godine održana STAR promocija i zvanično otvorena eLearning platforma star.study, sada već dostupna za registraciju mladih koji su u izgradnji svog karijernog puta. Promocija STAR platforme održaće se tokom mjeseca februara i u Banja Luci, Mostaru i Tuzli. STAR platforma podržana je od Ambasade Švicarske u BiH kroz projekat Market Makers, a kreirana od strane Smart Laba nudi resurse, edukaciju, testove, info servis, evente.

Jedan od narednih koraka u sklopu STAR projekta jeste STARfest – 1. Bh. festival za razvoj karijere koji je planiran za period 31.03. do 02.04.2023. godine u dvorani Skenderija u Sarajevu. U sklopu STAR projekta održaće se i 10. državno takmičenje mladih „STAR Challenge 2023“ koje je dio projekta u partnerstvu sa Ambasadom Italije. Takmičenje se sastoji od četiri regionalna polufinala u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Mostaru koja će biti realizovana tokom mjeseca februara.

Više informacija o STAR aktivnostima, kao i o prijavi na osnovni besplatni kurs:

STAR PLATFORMA
Instagram
Facebook
TikTok

Promotivni video:
STAR – Nova eLearning platforma za mlade!