DANI OPĆINE CENTAR OBILJEŽENI NA TEATARSKOJ SCENI JELIĆEVE

Podijelite ovu vijest

Tokom ove sedmice, na sceni JU Centar kulture i mladih realizirali smo bogat program povodom obilježavanja Dana Općine Centar. Posjetioci su imali prilike uživati u raznovrsnim kulturnim događajima, koji su bili besplatni pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo.

Prvi događaj u nizu bio je koncert Latifa i Mravka Travka, održan 6. maja u 19 sati. Ovaj popularni duo za mališane priredio je veselo i zabavno druženje koje je okupilo djecu i roditelje. Na repertoaru su bile pjesme koje su postale omiljene generacijama, poput “Mravko Travko”, “Vjeverica”, “Hvala mama”, te mnoge druge. Koncerti Latifa i Mravka Travka poznati su po energiji i interakciji s publikom, dok se uz muziku promovišu i važne vrijednosti kao što su prijateljstvo, ljubav prema prirodi i zahvalnost prema porodici.

Zatim,  8. maja u 20 sati publiku je oduševila komedija “Državni lopov” u produkciji Studio Teatra iz Zenice. Ova predstava, koja je među najduže živućim u BiH, prikazuje humorističnu priču o dva zatvorenika, sitnom lopovu i državnom lopovu, te zatvorskom čuvaru koji mašta o unaprijeđenju. Glumci Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija vješto su dočarali komične situacije koje nasmijavaju i opuštaju publiku, istovremeno oslikavajući društvene realnosti na humorističan način.

Posljednji događaj u okviru obilježavanja Dana Općine Centar bila je izvedba predstave “Američki san” 9. maja u 20 sati. Monodrama, koju je režirao Dražen Pavlović, a igra Elmir Krivalić, predstavlja tragikomičnu ispovijest čovjeka koji, tražeći bolji život na Zapadu, suočava se s izazovima i traumama. Predstava koristi crni humor kako bi ispričala priču o migraciji, integraciji i sukobu tradicionalnih i modernih vrijednosti. Glavni lik, Ćazim, kroz svoj put u Njemačku i SAD prikazuje složenost i često bolnu realnost potrage za “Američkim snom”.

Ovi događaji obogatili su program obilježavanja Dana Općine Centar Sarajevo, nudeći raznolik sadržaj za sve uzraste i interese, a besplatan ulaz na sve događaje osigurao je da kultura bude dostupna svima.

Povezane novosti