Podijelite ovu vijest

Glumci Bosanskog kulturnog centra iz Tuzle u kooprodukciji sa  Gradskim pozorištem iz Živinica, u čertvrtak 10. decembra obradovali su mališane iz vrtića Ribica (Hadžići) i Radost (Hrasnica), dječijom predstavom „Potraga za konačištem“. Predstava  je autorski pozorišni projekat, maštovite scenografije, muzike, orginalnih kostima i niza duhovitih i edukativnih scena. Predstava govori o dva lika koji tragaju za konačištem kako bi konačno odmorili od silnih putešestvija, ali umor ih uporno sustiže i oni pjesmom, igrom i pričom pokušavaju da se razbude i dobiju dodatnu energiju da bi došli tamo gdje žele. Uloge u predstavi igrali su   Irfan Kasumović i Elvis Jahić.

U petak 11. decembra, “Snježna kraljica“ obradovala je djecu iz vrtića Lužani sa Ilidže i Srećicu sa Dobrinje, koji su sa velikom pažnjom gledali ovu baletsku bajku, uživajući u likovima Čarobnjaka, Gerde, Snježne kraljice, Ptičica, Prodavačice, Razbojnika, Princeza, Pahuljica, Malih pahuljica, Šumskih vilenjaka. Oduševljenje predstavom najmlađi nisu krili tokom cijele predstave koju su upijali svim svojim čulima. Nadamo se da su mladi umjetnici bar na trenutak mališanima udahnuli ljepotu i čaroliju u ovim zatvorenim vremenima i životima.

Predstave su bile besplatne i poklon našim malim sugrađanima za veliki jubilej CKM, 55.godina rada i djelovanja, uz sve mjere zaštite.

Povezane novosti