DJEČIJI PROGRAMI U OSNOVNIM ŠKOLAMA

Podijelite ovu vijest

U sedmici pred nama, JU CKM u saradnji sa općinama Centar i Stari Grad, organizovaće programe za učenike osnovnih škola. Predstava”Bajka o ribaru i ribici”, gostovaće u ponedjeljak, 27. novembra u OŠ”Isak Samokovlija”, u utorak, 28.novembra u  OŠ“Hamdija Kreševljakovića“, i u srijedu 29. novembra, u OŠ“Šejh Muhamed ef. Hadžijamakovića”.

U četvrtak, 30.novembra, PartyTimeBH, sa sjajnim mađioničarem Vanjom Novakom, odigrat će mađioničarsku interaktivnu predstavu, za učenike OŠ”Vrhbosna”. Poznati motiv mnogih bajki-ribar i zlatna ribica, tek je podsticaj koji u tekstu Mirsada Bećirbašića prerasta u autentičnu, razigranu ljubavnu priču izmedju dječaka-ribara i djevojčice-ribice.

Dječak-ribar ne može bez ribice, baš kao što ni djevojčica-ribica ne može bez ribara.“A dvije želje kad se sretnu, postaju stvarnost“-osnovna je poruka pisca. Tekst je  naišao na nadahnute interpretatore „dječaka“i „djevojčice“ i obogaćen muzičkim numerama, najdirektnije dopire do ritma dječijih osjećaja, mašte i doživljaja svijeta  govorići nam da je sve moguće uz ljubav i da je ljubav ta koja obnavlja sokove mašte i igre. Tekst;Mirsad Bećirbašić, režija; Senad Bostandžić, muzika; Senad Bostandžić, igraju Elma Ahmetović i Senad Bostandžić.

Vanja Novak, iz organizacije  PartyTimeBH,  sa svojim nježnim pristupom, punim razumijevanja i poštovanja prema djeci te njihovim individualnim potrebama, savršen je gost na bilo kojoj dječjoj zabavi.

Sa zapanjujućom sposobnošću poistovljavanja, istovremeno održavajući atmosferu bez ludosti, Vanja je genijalan animator, bilo da je klaun, mađioničar ili balon-twister. Ulažući mnogo vremena u svoj balon-twisting ekspresionizam, svojim kreacijama ne samo da zadivi djecu, već i roditelje.

Njegov magični performans vas ostavlja bez daha, te je istovremeno komičan, interaktivan, a gledatelje čini zvijezdama večeri. Dokaz njegove izvrsnosti je njegova revnost da nauči više, ponudi više i  bude najbolji u svemu što radi.

Povezane novosti