DRAGAN VUČINIĆ PROMOVISAO KNJIGU“PRSTEN BOGA VJETROVA EOLA“

Podijelite ovu vijest

„Spoznaja je uslov života, i kao takva ona je smisao i prostor našeg postojanja. Aristotel je započeo svoju viziju sa jednom mišlju, iz koje se stvorilo četrnaest knjiga o Biću, o ona glasi:“Svi ljudi po prirodi teže saznanju“.

Ljudska priroda sama“po sebi“razvija se u cjelinu svoga Bića, a cjelina je ova stvarnost, kao smisao i prostor spoznaje postojanja.“ Ovo je dio iz knjige”Prsten boga vjetrova Eona”, autora Dragana Vučinića, koja je sinoć promovisana u velikoj sali CKM.

Od rane mladosti inspirisan grčkom umjetnošću, grčko-rimskim mozaicima na Kipru, počeo se baviti izradom mozaika od prirodnog kamena. Objavljivao je pjesme u raznim časopisima. Godine 2018., u izdanju BoD, objavio je prvu knjigu Peri Physeos. Ovo mu je druga knjiga.

O knjizi ali i doprinosu antičkih Grka europskoj kulturi i civilizaciji kroz demokratiju, zakonodavstvo, znanost, umjetnost, arhitekturu, individualizam, nadahnuto su govorili Slobodan Stajić, Adnan Busuladžić, Ljubo Pavlović i autor, koji živi i radi u Njemačkoj.

Odlomke iz knjige čitao je Armin Omerović, uz muzičku pratnju Senada Bostandžića. Knjigu je izdala Dobra knjiga d.o.o. Sarajevo.

Povezane novosti