DRUGI DAN DJEČIJEG FESTIVALA “HAJDE SVIJETE BUDI DIJETE“

Podijelite ovu vijest

Drugog dana, 10.oktobra, u okviru Dječijeg teatarskog festivala “Hajde svijete budi dijete“, u goste nam je došlo Mašino pozorište iz Beograda, sa predstavom “Meda Pedington“.

U predstavi, koju je režirao Saša Pantić, igrali su Maša Pantić, Đorđe Jovičić i Dragana Vujić. Učenici osnovnih škola KŠC, „Safvet beg Bašagić“,“Hasan Kaimija“ i mališani iz vrtića“Lastavica“, uživali su u poučnoj, interaktivnoj i zanimljivoj priči za djecu i odrasle.

Predstava prati Medinu pozorišnu avanturu sa kišobranom i sendvičem od džema, kroz raznе dogodovštine, Medu koji dolazi iz Južne Amerike, pravo u Sarajevo.

Djeca su dugim aplauzom nagradila umjetnike. Odvesti dijete u pozorište, znači ponovno povezivanje sa predstavom uživo, sa idejama i emocijama, sa ljudskom vezom, a to znači poštivanje prava djece i mladih na umjetnost i kulturu i slobodu samoizražavanja.

Istoga dana održana je radionica “Čudesno kraljevstvo-učimo o bontonu i lijepim manirima“, za mališane iz vrtića“Bulbuli“, koju je vodila sjajna umjetnica, Džejlana Karaman Pašić.

Povezane novosti