DRUGI DAN FESTIVALA U ZNAKU “BUDALE NA VEČERI”

Podijelite ovu vijest

Drugog dana festivala komedije, ansambl Narodnog pozorišta iz Tuzle, predstavio se sa predstavom”Budala na večeri”.

Francis Veber, francuski je scenarist i redatelj, koji se proslavio tokom sedamdesetih godina brojnim skečevima, komičnim pričama i kazališnim predstavama. Njegov precizan osjećaj za izgradnju komičnih zapleta potvrđuju i naslovi “Tri bjegunca”, “Dan očeva”, ali i “Budala za večeru” (“Le Diner De Cons”), svi adaptirani i za film.

Svake srijede bogati izdavač knjiga Pierre Brochant i njegovi prijatelji sastaju se na večeri i takmiče se koji će od njih na taj sastanak pozvati veću – budalu: osobu s neobičnim idejama i strastima kojoj će se svi moći smijati.

Kad Pierre upozna neobičnog čovjeka koji može satima pričati o svojoj zbirci skulptura od šibica, učini mu se da mu pobjeda u toj gruboj igri ne može izmaknuti. No, Pierreu se ukoče leđa te on i njegov novi prijatelj ne stižu na večeru: u potpunom urnebesu nesuđena žrtva i njezin tlačitelj zamjenjuju uloge.

Publika je uživala u predstavi i dugim aplauzom pozdravila glumce Milenka Iliktarevića, Edisa Žilića, Elvisa Jahića, Remiru Osmanović, Željka Marinića, Sinišu Udovičića i Midhata Kušljugića.

Povezane novosti