DVA DOGAĐAJA ZA DJECU I MLADE U CKM

Podijelite ovu vijest

U ponedjeljak, 1. aprila održana je Kreativno-edukativna radionica”Čarobna šuma” sa multimedijalnom umjetnicom Džejlanom Karaman Pašić i Merjemom Karaman. Igra, smijeh, timski rad i motivirajući pristup krasili su naš prostor, a malisani vrtića “Iskrica” imali su priliku doživjeti pravu malu avanturu kroz radionicu na temu “Zlatokosa i tri medvjeda”. Znamo da je izuzetno važno učiti djecu kulturi knjige od najranije dobi.

Čitanjem saznajemo o svijetu oko nas, ali i razvijamo maštu te gradimo naš unutrašnji svijet. Voditeljice radionice su se pobrinule za lijep, podsticajan i zabavan ugođaj. Uz jedinstvene tematske, edukativne materijale i logičke zadatke, koje pripremaju umjetnice Dzejlana i Merjema, djeca su uplovila u čarobni svijet bajke.

Danas je otvorena Izložba fotografija”Centar u srcu”, učenika Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije sa Ilidže. Na otvaranju izložbe, gosti su bili učenici OŠ”Isak Samokovlija”. Mnoštvo sjajnih fotografija vezanih za Općinu Centar Sarajevo, koja je bila i pokrovitelj izložbe, mogu se pogledati u narednim danima u CKM.

Povezane novosti