FOTO KONKURS ”CENTAR U SRCU”

FOTO KONKURS
Novosti

FOTO KONKURS ”CENTAR U SRCU”

Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, organizirala je foto konkurs za učenike završnih razreda osnovnih škola, na temu “Centar u srcu“. Fotografija je jedna od najpopularnijih umjetničkih disciplina današnjice, koja je zbog velikih mogućnosti kreativnog izražaja posebno bliska mladim generacijama.

Živimo u vremenu tehničke i tehnološke ekspanzije, te su nam mediji fotografije i videa dostupniji nego ikada. Ništa na svijetu toliko precizno i vjerno ne prenosi sliku kao fotografija. Fotografija može biti korištena za bilježenje (dokumentiranje) stvarnosti, ali može biti i stvaralačka ili umjetnička.

Ovim foto konkursom dali smo šansu, učenicima završnih razreda osnovnih škola sa područja Općine Centar, da urade fotografije ulica, trgova ili detalje iz kvartova u kojima imaju prebivalište.

Svaka škola poslala je najuspješnije fotografije učenika, a stručna komisija u sastavu Almin Zrno, Enver Puška i Admir Halilović, izabrala je 13 fotografija, koje će krasiti kalendar Općine Centar, za 2024. godinu.

Pored podjele kalendara, biće organizovana i izložba svih prispjelih fotografija. Otvaranje izložbe i podjela kalendara, biće organizovani u srijedu, 20.decembra, u velikoj sali CKM-Jelića 1., u 12 sati. Izložba, koju će otvoriti načelnik općine, Srđan Mandić, za posjetioce, biće otvorena do 30. decembra.