GOSPOĐA MINISTARKA NA SCENI CKM

Podijelite ovu vijest

Škola glume CKM, sa zadovoljstvom želi da vam pokaže ono što su radili i pripremali zadnjih mjeseci, sa svojom profesoricom Adisom Zuberović.

Radi se o komediji ”Gospođa ministarka”, autora Branislava Nušića, pisca, novinara i prvog upravnika Narodnog pozorišta u Sarajevu. Komad se sastoji od četiri čina i prati društveni uspon i sunovrat žene ministra koja iz svakodnevnice jedne male sredine naglo dospijeva u elitne društvene krugove i koja opijena vlašću donosi pregršt loših odluka. Iako je riječ o starijem djelu, “Gospođa ministraka” sadrži univerzalne poruke koje su i danas aktualne, iz duhovitog Nušićevog komediografskog pera.

Ansambl  predstave čine 15 mladih polaznika škole glume. Svoj izbor za ovaj tekst obrazložili su činjenicom, da su svakodnevno okruženi sličnim likovima kao iz Nušićeve komedije.  Imali su potrebu da pokušaju kroz igru i teatar pronikunuti u taj svijet, pokušavajući ga razumjeti na komičan način i kroz svoju interpretaciju skrenuti pažnju na opasnosti od nazajažljivosti i pohlepe.

Premijera predstave biće održana u subotu,15.06., sa početkom u 17:30 sati, na teatarskoj sceni CKM-Jelića broj 1. Ulaznice se mogu nabaviti na biletarnici CKM, u subotu od 16 sati.

Povezane novosti