Gostovanje ”Snježne kraljice” u Travniku

slika za vijest snjezna travnik
Festivali / Novosti / Predstave

Gostovanje ”Snježne kraljice” u Travniku

U okviru 2. Pozorišnog art festivala za djecu”Ogledalo svijeta u očima djeteta”, koji se realizira u Travniku od 16. do 20. novembra,  u srijedu 18. novembra izvedena je baletna predstava ”Snježna kraljica” iz produkcije JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

“Prijateljstvo! Ima li nešto jače od toga?! Hrabrost i domišljatost Gerde u borbi da vrati kući svog prijatelja Kaja,  pobijedi sve prepreke, sve teškoće, sve čarolije, njena borba da pobijedi Snježnu kraljicu i otopi led u srcu svog najdražeg prijatelja. Na svom putu, tražeći Kaja ona upoznaje i stiče i druge prijatelje, svi joj pomažu u potrazi za Kajom, i ljudi i životinje, ali njenom srcu je najdraži Kaj i sve će učiniti da ga nađe i dovede kući! Stvorimo zajedno sretan završetak prelijepe priče o drugarstvu, pobijedimo sve čarolije, otjerajmo skupa sa balerinama, rasplesanim kao jesenje lišće na vjetru, sve mrakove. Pomozimo i mi Gerdi da svojom ljubavlju i prijateljstvom poništi snažne čarolije Snježne kraljice…”

Možemo reći da su mladi baletski umjetnici iz Sarajeva sa umjetničkim rukovodiocem Brižitom Karabašić , poklanjajući ovu divnu čaroliju djeci iz Travnika, ostavili ih bez daha da bar na trenutak zaborave našu sumornu zatvorenu svakodnevnicu, govoreći o ljepoti umjetnosti i njenoj magiji…