IZLOŽBA “HILJADU LICA“ LANE LONČAREVIĆ

Podijelite ovu vijest

Stresni događaji, gubitak bliske osobe, gubitak posla, izloženost nasilju, hroničan stres, loši međuljudski odnosi, mobing najčešći su uzroci depresije. A ipak, to je bolest o kojoj toliko ne govorimo javno. Još uvijek je na neki način „tabu“. Osobe koje pate od depresije se uglavnom povlače u četiri zida, smatrajući da je potražiti stručnu pomoć sramota. A to često rezultira najnegativnijim ishodima kao što su traženje izlaza u alkoholu ili psihoaktivnim supstancama koji samo privremeno maskiraju stanje, a zapravo ga pogoršavaju. Osim psihičkog, uništavaju i fizičko zdravlje, a u najgorem slučaju kao posljedica ne liječenja i ” samoliječenja”, depresivna osoba izvrši i suicid. Činjenica je  što depresija ne bira svoje žrtve. To mogu biti osobe svih uzrasta i iz svih socijalnih miljea.

Cilj izložbe je  ukazati na veliku ozbiljnost ovog problema, te ohrabriti pojedinca da potraži stručnu pomoć kada je ona zaista potrebna.

“Zajedno sa divnom ekipom ljudi(Lana Zablocki, Đorđe Lalović i Denis Štrbo), koji su imali želju da svojim učešćem doprinesu ovom projektu, pripremila sam izložbu pod nazivom “Hiljadu lica”. Depresija jeste bolest sa 1000 lica. Nadam se da će ova izložba ohrabriti ljude koji se vrte u začaranom krugu bolesti da potraže pomoć u traženju izlaza i da će poslati snažnu poruku da nisu sami. Zdravlje je najvažnije zato čuvajte sebe i čuvajte jedni druge.“-riječi su Lane Lončarević.

Izložba će biti otvorena 3. jula, u 19 sati i trajat će do 8. jula.

Povezane novosti