U foto galeriji Jelićeva otvorena je izložba fotografija “photo graz selection II”

//U foto galeriji Jelićeva otvorena je izložba fotografija “photo graz selection II”

U foto galeriji Jelićeva otvorena je izložba fotografija “Photo Graz selection II”

Austrijski kulturni forum Sarajevo, koji će kao dio Austrijske ambasade u Bosni i Hercegovini biti platforma za razmjenu između Austrije i Bosne i Hercegovine u oblastima umjetnosti, kulture, znanosti i obrazovanja, zvanično je otvoren u ponedjeljak nizom kulturnih dešavanja.

Tim povodom u Foto galeriji Jelićeva,  otvorena je izložba fotografija “Photo Graz selection II“ na kojoj je prikazan niz od 22 pozicije iz postavke koje dokumentiraju raznolikost fotografske scene u Grazu i Štajerskoj. Graz, drugi po veličini grad u Austriji i glavni grad provincije Štajerska, od tridesetih godina prošlog vijeka – više nego tada Savezni grad Beč – mjesto je proizvodnje i posredovanja progresivne fotografije, i sa ovom tradicijom mjesto gajenje  savremene fotografije.

Na fotografijama su prikazani krajolici, motivi iz prirode i ljudi, kao i tragovi njihove egzistencije, koji svjedoče o stvarnim pričama kao i fiktivnim svjetovima, te o društvu i promjenama u njemu, a sve  u svjetlu aktuelnih događaja. Izložba je realizirana u saradnji sa Uredom za promociju kulture austrijske savezne pokrajine Štajerske – Kulturvermittlung SteiermarkiGalerijom”Jelićeva”.

Izložba, koja je izazvala veliku pažnju javnosti i na kojoj je bilo prisutno mnogo zvanica iz političkog, kulturnog i javnog mijenja, biće otvorena do 28.decembra.

Samo mali dio odlične atmosfere na samom otvaranju možete pogledati na slikama koje slijede.

Pridružite se stotinama polaznika koji su završili jedan od naših kurseva

Nudimo Vam širok spektar mogućnosti za lično usavršavanje

2018-12-06T21:53:53+00:00