IZLOŽBA UMJETNIČKE FOTOGRAFIJE “JAHORINA OPENSPACE HUB“

Podijelite ovu vijest

U četvrtak, 03.juna u velikoj sali CKM održana je izložba umjetničke fotografije „Jahorina OPENspace HUB“, koju su zajednički realizovali Olimpijski centar Jahorina i agencija za marketing i promociju „Signature“.

Simpatizeri i poštovaoci planinske prirode i umjetnosti, zvanice i mediji, na ovaj način mogli su osjetiti Jahorinu, ne samo kao investiciono i infrastrukturno obogaćenu turističku destinaciju, nego i kao mjesto apsolutnog života, inspiracije, stvaranja i duhovnog nadahnuća. U okviru umjetničke kolonije „Jahorina OPENspace HUB“, održane u septembru mjesecu 2020. godine, iz dijela programa „Valeri Jahorine“, fotografske kolonije, umjetnici su kreirali fotografije bezgranično inspirativne i po ljepoti nenadmašne prirode Jahorine. Simbiozom planinske prirode i umjetničkog senzibiliteta profesora Akademije umjetnosti Banja Luka, Drage Vejnovića, fotografa i art menadžera Olimpijskog centra Jahorina, Marije Nišić, te mladih umjetnika iz Srbije, Irene Jevtović, Ines Zlatković i Matije Nikolić nastale su zadivljujuće fotografije koje na jedistven način prikazuju planinu kao prostor bez granica, dajući joj drugačiji pogled, doživljaj i ritam u odnosu na komercijalne fotografije naše turističke destinacije.

Prisutnima su se obratili Nataša Petrović, direktorica agencije za marketing i promociju “Signature“ i Marija Nišić, art menadžer Olimpijskog centra Jahorina. Dobru atmosferu kompletnog događaja upotpunila je, Tijana Dapčević sa nekoliko sjajnih kompozicija.

Izložba nastavlja svoj put prema Banja Luci i Beogradu.

Povezane novosti