Koncert ”Sretni vrabac” za Dane Općine Stari Grad

Podijelite ovu vijest

U petak, 10.maja, u JU CKM održan je koncert za djecu “Sretni vrabac“, koji je oduševio mališane i odgajatelje vrtića sa područja Starog Grada.

Nastupili su mali umjetnici hora JU Djece Sarajeva i Ekološki dječiji hor „Sibel kids“. Koncert je bio posvećen zaštiti prirode i životinja, a izvedene su kompozicije “Medo“, “Mali zeko“, “Svaki dan se sunce rađa“, “Hej potoče“, “Jesenja kiša“, “Veselje ptica“, “Čista šuma“, “Pada kiša“…

Kompozicije prilagođene dječijem uzrastu i pedagoškim standardima oduševili su sve u sali, koji su dugim aplauzom nagradili soliste i horove. Na koncertu je bilo prisutno 60 mališana uzrasta od 4 do 8 godina. Umjetnički tim koncerta, koji je pripremao ovu muzičku čaroliju, su Ognjenka Mikavica, Edina Gafić, Admir Đulančić, Senad Bostandžić, saradnice Nernima Fočak i  Merima Homarac, dizajn Admir Halilović i tehnička realizacija Džemal Karkelja.

Pokrovitelj koncerta bila je Općina Stari Grad, a partner JU Djeca Sarajeva. Organizator koncerta je JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo. Ovo je još jednom bio uzlet čarobnog svijeta  umjetnosti, zlatni trenutak vječnosti, dječije radosti, muzike, sreće, igre, sretnog odrastanja, ali i obaveze, nama starijima, da im ostavimo čistu i mirnu planetu, uprkos svemu.

 

Povezane novosti