KULTURNA DEŠAVANJA  CKM U SEPTEMBRU

Podijelite ovu vijest

JU CKM za mjesec septembar pripremila je bogat i sadržajan umjetnički program, u saradnji sa sjajnim umjetnicima i organizacijama, za djecu, mlade i građane. U ponedjeljak, 5. septembra, biće održana press konferencija, povodom 10.Internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva JUVENTA FEST- velika sala CKM, u 11 sati. CKM i JUVENTA FEST, već deceniju imaju izvanrednu saradnju, pa će se i ove godine veliki dio programa održavat u  CKM.

U utorak, 6.septembra biće prikazana projekcija dokumentarnog filma „NEKI NOVI BRODVEJ“, u 18 sati. Film prati šest mladih osoba sa Daunovim sindromom, koji postajući prvi polaznici škole glume na ovim prostorima, istovremeno ruše predrasude i barijere o mogućnostima i sposobnostima ovih osoba. U četvrtak, 8. septembra, biće organizovane tri radionice festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva, od 10 do 14 sati. U petak, 9. septembra, u velikoj sali CKM, biće izvedena predstava“KRALJ IBI“, u 17 sati, dok će istog dana biti organizovane radionice festivala od 10 do 14 sati. U subotu, 10. septembra, publika će imati priliku pogledati predstavu“NASPROTJE“ u 17 sati, dok će se radionice održavati od 10 do 14 sati. Nedjelja, 11. septembar biće u znaku prezentacije svih radionica festivala, koje će početi u 13 sati. U ponedjeljak, 12. septembra biće odigrana predstava za djecu”AKO PČELE ODU”, u 11 sati, u CKM, u saradnji sa  Pozorištem mladih. Cijena ulaznice iznosi 5 KM. Istog dana, polaznici Škole stripa prezentirat će svoje radove u Umjetničkoj galeriji BiH, u 12:30 sati.  U utorak, 13. septembra, dječija predstava “AKO PČELE ODU“, biće u takmičarskom programu  festivala  u Bugojnu.

Susreti pozorišta/kazališta lutaka Bosne i Hercegovine je najstariji lutkarski festival u BiH, a ove godine, u 25. izdanju, pripremio je za sve ljubitelje pozorišta i lutkarstva raznolik program, od 12. do 16. septembra. Istog dana, u Galeriji CKM biće organizovana Izložba slika i unikatnog nakita Adina i Mie Hebib, pod nazivom“Sarajevu s poštovanjem i ljubavlju“, u  20 sati. Pod pokroviteljstvom Općine Stari Grad, za učenike osnovnih škola biće organizovana predstava za djecu “BAJKA O RIBARU I RIBICI“, u velikoj sali CKM, u četvrtak, 15.septembra, u 11sati. Promocija knjige „Lov na neljude“, autora Samira Peljte, rezervisana je za petak,16.septembra u 19 sati. Susret sa Zijahom Sokolovićem i njegovom predstavom“LIJEVO DESNO GLUMAC“, planiran je za utorak, 20. septembra, sa početkom u 20 sati.

Ulaznice, po cijeni od 15 KM, mogu se nabaviti na blagajni centra. Predstava“PRAH“, biće odigrana u srijedu, 28.septembra, u 20 sati. Ulaznice za predstavu iznose 10 KM. Septembarski program završavamo gostovanjem predstave“ČORBA OD KANARINCA“, u petak, 30. septembra, u CZK Zavidovići, sa početkom u 19:30 sati.

Povezane novosti