KULTURNO PUTOVANJE CKM U MJESECU MARTU

Podijelite ovu vijest

Mjesec mart u JU CKM, donosi nam raznovrstan i bogat umjetnički program za djecu, mlade i građane, kao i nastavak mnogobrojnih kurseva, radionica, škola koje se realiziraju tokom godine, gostovanja i saradnju sa  umjetnicima i kulturnim institucijama.

U subotu, 4. marta, biće održan Koncert za predškolce”Muzička čarolija”, u organizaciji CKM i JU Djece Sarajeva, sa početkom u 18 sati. Kompozicije i plesne numere, izvest će hor JU Djeca Sarajeva”Doremino” i muzička radionica CKM”Kad porastem”. Ulaz na koncert je slobodan, uz prethodnu najavu putem telefona.   

Srijeda, 8. mart, rezervisana je za predstavu “Prah”, na teatarskoj sceni Jelićeva. Drama sa elementima komedije u kojoj se jedna obična porodica, svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenada susreće sa neočekivanim bogatstvom–glavnim dobitkom na lotu. Likovi(Gordana Boban i Mirsad Tuka), prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnih odnosa. Predstava počinje u 20 sati. Putem naše web stranice, (www.centarkulture.ba), kao i telefona(033 232 595), možete napraviti rezervaciju karata, po cijeni od 10 KM.  

U petak, 10. marta, imamo dva kulturni događaja. Izložbu filmskih plakata, u susret 95 filmskoj nagradi Oscar, u Galeriji CKM, u 19 sati. Na izložbi će biti prezentirano preko 30 originalnih filmskih plakata nastalih u posljednjih 60 godina, koji predstavljaju značajna djela svjetske i domaće kinematografije. Radovi su odabrani po kvalitetu, autorima i značaju filmova.

Na teatarskoj sceni CKM, biće odigrana neverbalna monodrama “Marso”, koja ispituje različite mogućnosti tjelesnog izraza i načine ekspresije scenskog pokreta glumca. Inspirisana je sekvencama iz života i rada čuvenog pantomimičara Marsela Marsoa, najpoznatijeg pantomimičara 20. vijeka, kojeg su zvali Čarli Čaplin pantomime. Radnja predstave se odvija u galeriji posvećenoj ovom velikom umjetniku. Režiju i scenski pokret potpisuje Renata Agostini, a glumu Nikola Milaković. Predstava počinje u 20 sati. Ulaz na predstavu je slobodan, uz prethodnu najavu i rezervaciju putem naše web stranice, (www.centarkulture.ba), kao i telefona(033 232 595).

U četvrtak, 16.marta, na teatarskoj sceni CKM biće izvedena predstava“Farma životinja“, polaznika Škole glume, pod umjetničkim rukovodstvom, Adise Zuberović.  Predstava sa snažnom porukom prema modernom društvu, počinje u 19:30 sati. Putem naše web stranice, (www.centarkulture.ba), kao i telefona(033 232 595), možete napraviti rezervaciju karata, po cijeni od 7 KM.  

U petak, 17. marta, predstava “Prah”, gostuje u  JU BKC, u Gračanici, sa početkom u 19 sati.

U subotu, 18. marta, ljubitelji komedije moći će pogledati predstavu“Luda kuća“, u produkciji CKM. Predstava, koja obiluje bosanskim humorom i scenama iz svakodnevnog života običnih ljudi, kroz duhovite i lucidne nastupe i komične situacije svojih protagonista oslikava svu tragi-komediju našeg društva i države, počinje u 20 sati. Tekst potpisuje Edin Drljević. Režiju Saša Petrović. U predstavi igraju Armin Omerović, Aida Bukva, Edin Drljević, Senka Oruč, Mirsad Imamović i Midhat Slatina. Scenografiju potpisuje Irfan Hozo. Kostime Teatar komedije Rajvosa. Dizajn plakata Nina Hadžić i Admir Halilović. Tehnička realizacija Džemal Karkelja. Putem naše web stranice, (www.centarkulture.ba), kao i telefona(033 232 595), možete napraviti rezervaciju karata, po cijeni od 10 KM.

U ponedjeljak, 20. marta, predstava“Farma životinja“, polaznika Škole glume CKM, gostovaće u Vogošći, sa početkom u 20 sati. 

U srijedu, 23. marta, u 11 sati, za mališane dolaze nam pčele u predstavi”Ako pčele odu”. Riječ je o predstavi koja aktuelizira moguće izumiranje pčela, te na zabavan i edukativan način govori o tom problemu, upozoravajući koliko su ta mala bića važna za čovječanstvo. U predstavi  igraju Ajla Cabrera, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Edhem Husić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić i Armin Omerović. Predstava je zajednički projekat JU CKM i Pozorišta mladih. Putem naše web stranice, (www.centarkulture.ba), kao i telefona(033 232 595), možete napraviti rezervaciju karata, po cijeni od 5 KM.  

Predstava za djecu”Bajka o ribaru i ribici” na repertoaru je u utorak, 28. marta, u 11 sati. Sa djecom će se družiti, igrati, glumiti i pjevati Elma Ahmetović i Senad Bostandžić. Poznati motiv mnogih bajki-ribar i zlatna ribica, tek je podsticaj koji prerasta u autentičnu, razgranu ljubavnu priču između dječaka-ribara i djevojčice–ribice. Putem naše web stranice, (www.centarkulture.ba), kao i telefona(033 232 595), možete napraviti rezervaciju karata, po cijeni od 5 KM.  

Rezervacija karata za sve predstave vrijedi dva dana.

Povezane novosti