KVIZ”SVEZNALICA” U CKM

Podijelite ovu vijest

Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 12. august Međunarodnim danom mladih. Od 2000. godine do danas, taj se dan kontinuirano obilježava, i to svake godine s drugom temom. U svakodnevnoj pažnji prema djeci, mladima i onim”nešto starijim”, Općina Centar Sarajevo i JU CKM, u petak 12. augusta, u prostorijama CKM, Jelića broj 1, organizovat će kviz “Sveznalica”, u kojem će takmičari pokazati  znanje o raznim aspektima BiH, iz geografije, istorije, kulture i sport

. Kviz se održava i kao izraz  međugeneracijske solidarnosti, pa će takmičari razne  starosne dobi međusobno surađivati i skupa pokazati znanje o BiH. Urednik i voditelj kviza biće Vedran Zubić, profesor geografije, dobitnik mnogobrojnih nagrada za svoj rad. Nosi titulu najboljeg profesora u BiH još od 2017. godine. Za ovo priznanje su ga nominovali njegovi učenici. To je i razlog što mu je ovo najdraža nagrada. Profesor je sa učenicima  pokrenuo i You Tube kanal „Vedra geografija“ na koji stavlja razne videe. Pozivamo mlade od 15 do 30 godina da se prijave za takmičenje na e-mail: mladi@centar.ba., do četvrtka, 11. augusta, do 12 sati.

U mailu treba navesti ime, prezime, adresu i starosnu dob, te kontakt informacije. U kvizu će učešće uzeti i članovi Udruženja“Generacija“ i „Zdravo živi/sretno stari“. Za najuspješnije obezbijeđene su i prikladne nagrade, koje će uručiti članovi žirija.

Povezane novosti