„MEĐUIGRE 0-24“ ZIJAHA SOKOLOVIĆA U CKMu

Podijelite ovu vijest

Teatarska scena CKM, u petak, 19. januara, ugostiće neponovljivog Zijaha Sokolovića, sa predstavom “MEĐUIGRE 0-24“. Zijah  Sokolović, jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, ovaj puta u ulozi izvođača, redatelja i dramaturga  na književno kritično satirični način govorit će o lepezi društvenih stanja.

Kabare želi dodirnuti besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti.

Cervantesove “međuigre” su bile male kratke predstave u pauzama između činova dugih i velikih predstava kao odmor za gledaoce.

“MEĐUIGRE 0-24” su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza, sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave.

Osnovna ideja kabarea, jeste da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme…sad nije vrijeme…sad je kasno!“.

Predstava počinje u 20 sati.

Ulaznice po cijeni od 15 KM, mogu se nabaviti putem portala, Kupikartu.ba.

Povezane novosti