Mladi općine Centar razgovarali o unaprjeđenju saradnje sa lokalnom zajednicom

Podijelite ovu vijest

U Centru za kulturu i mlade Općine Centar jučer je u sklopu projekta Dijalog za mlade, održan sastanak sa mladima sa područja ove lokalne zajednice.

Dijalog za mlade je prostor u okviru kojeg mladi ljudi imaju mogućnost da identifikuju potrebe, probleme i neiskorištene potencijale, te istovremeno ponude inicijative ili rješenja za unapređenje kvalitete vlastitog života i života lokalne zajednice.

 

Sa mladima općine Centar razgovaralo se o načinu kako identifikovati pitanja ali i odgovore od vitalnog značaja za njih u lokalnim zajednicama, te ih ohrabriti da učestvuju u društvenom životu zajednice i bliže sarađuju sa lokalnim vlastima. U ime Općine Centar događaju je prisustvovala pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.

 

Dijalog za mlade je između ostalog konsultativni mehanizam za uključivanje mladih u život zajednice, a organizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg finansira Europska unija, a provodi  Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP) u partnerstvu sa Općinom Centar Sarajevo.

Povezane novosti