NAJAVA DJEČIJEG FESTIVALA “HAJDE SVIJETE BUDI DIJETE“

press-6
Novosti

NAJAVA DJEČIJEG FESTIVALA “HAJDE SVIJETE BUDI DIJETE“

Danas je u prostoru CKM, održana press konferencija, povodom 14. Dječijeg teatarskog festivala“Hajde svijete budi dijete“, koji će se održati od 9. do 13. Oktobra, u prostorima JU CKM-Jelića 1.

Direktor centra, Ernis Šljivo pozdravio je sve prisutne, i na početku svog obraćanja, povodom obilježavanja „Svjetskog dana učitelja – 5. oktobra“, poželio svim učiteljima sretan praznik, ističući važnost rada svih učitelja i nastavnika i njihov uticaj na razvoj društva, ali i samog obrazovanja, čiji su oni nosioci.

Osvrnuo se na značaj i tradiciju teatarskog festivala, koji već četrnaest godina donosi radost i osmijehe na dječijim licima, promovirajući toleranciju, dijalog, mir, kreativnost, prijateljstvo, obrazovanje, i tako potrebnu ljubav…

Dotakao se i ostalih programa, koji će biti realizovani tokom mjeseca oktobra. Armin Omerović, govorio je o programu festivala, predstavama i radionicama.

Senad Bostandžić, govorio je o premijeri predstave“Zmaj i nogometaševa kći“, koja će biti održana u petak, zadnjeg dana festivala.

Svi su izrazili zadovoljstvo što će se i ovaj festival realizovati  pod pokroviteljstvom  Općine Centar Sarajevo, i uz podršku Općine Stari Grad, Violete, Laste, El Tarik Oil-a, “Svjetlostkomerc”,”Ella”, Milkomix Ice Tea…

Ulaz za sve predstave i radionice biće besplatan, i organizovan za škole i vrtiće.