OBJAVA REZULTATA 7. FOTOKONKURSA ”BOJE MOGA MJESTA”

Podijelite ovu vijest

U ponedjeljak, 10.maja, JU CKM, objavila je rezultate i podjelila nagrade najuspješnijim učesnicima 7.Fotokonkursa. 

Tema sedmog nagradnog konkursa za najuspješniju fotografiju bila je “Boje moga mjesta“. Direktor CKM Armin Omerović, zahvalio se svim učesnicima, pokroviteljima i sponzorima, naglasivši da su se prijavili mladi iz cijele Bosne i Hercegovine od Sarajeva, Dervente, Banja Luke, Konjica, Širokog Brijega, Gruda, Istočnog Starog Grada, Brčkog, Goražda, Neuma, Jablanice, Sanskog Mosta, Zenice, Tuzle, Nevesinja, Istočnog Sarajeva, Bužiman, sa  preko 400 fotografija.

Na dodjeli nagrada, ispred žirija obratili su se, Dženat Dreković, dok se Milomir Kovačević Strašni javio putem video linka. Branimir Karanović, član žirija, poslao je tekst, koji je pročitao Senad Bostandžić, moderator programa dodjele nagrada. Specijalnu nagradu dobila je Jelena Filipović, a nagradu je uručila Nevena Sučić, iz Violete d.o.o., jedne od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija, koja je postala naš partner i sponzor u realizaciji svih planiranih programa i aktivnosti u narednom periodu. Treća nagrada dodijeljena je Belminu Islamu, poklon bon u vrijednosti 300 KM,  drugu nagradu osvojila je Tesnim Karišik, poklon bon u vrijednosti 400 KM, a prvu Amina Hodžić, fotoaparat CANON EOS4000D. Prvu nagradu dodijelio je Oro Ibrišimović, iz kompanije Avtera BH d.o.o., uvoznika i distributera nekih od najznačajnih robnih marki iz područja računarstva, informacionih tehnologija i zabavne elektronike.

Pored navedenog, nagrađeni učesnici dobili su prigodne poklone jednog od najuspješnijih mikrokreditnih društava Iute Credit BH, „Svjetlostkomerc-a“ kao člana AS Groupe i vodećeg distributera u lancu specijalizovanih prodavnica za prodaju knjiga, udžbenika, školskog pribora, darovne galanterije, te Auto Centar Italy, ovlaštenog zastupnika brendova FIAT, LANCIA, ALFA ROMEO, JEEP,IVECO. Pokrovitelj 7.Fotofestivala“Boje moga mjesta“, bila je Općina Centar Sarajevo, osnivač JU CKM. Postavka 30 najuspješnijih fotografija biće realizovana tokom mjeseca juna.

Povezane novosti