ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA POVODOM KONCERTA PER “BASS VIKING“ MATHISENA U SKLOPU 25 GODINA NORVEŠKE U BIH

slika za vijest norveska
Novosti / Press konferencije

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA POVODOM KONCERTA PER “BASS VIKING“ MATHISENA U SKLOPU 25 GODINA NORVEŠKE U BIH

Koncert Per “Bass viking“ Mathisena i njegovog benda, koji će biti održan u sklopu “25 godina Norveške u BiH“ u subotu, 9.oktobra u 19:00 sati, bio je povod danas održanoj press konferenciji,  u prostoru CKM.

Na konferenciji su se obratili ambasador Norveške u BiH, H. E. Mr. Olav Reinertsen, muzičar Per Mathisen i Armin Omerović, direktor CKM. Ambasador Olav izrazio je zadovoljstvo nastupom i koncertom norveških i bh. umjetnika, najavljujući niz  poslovnih skupova, kulturnih događaja i mnogih drugih aktivnosti kojima će biti obilježeni  izvrsni bilateralni odnosi između  dvije zemlje. Per Mathisen, također je izrazio zadovoljstvo nastupom u Sarajevu, ali i u drugim bh gradovima, govoreći o svojim nastupima širom svijeta. Zahvalio se i našim bh. umjetnicima Tatjani Topić, Adisu Sirbubali i Amaru Češljaru, koji će činiti dio kompletne ekipe benda, koja, sigurni smo neće ostaviti nikoga ravnodušnim u Sali. Armin Omerović, direktor CKM, zahvalio se gostima na ukazanom povjerenju i budućoj  saradnji, naglasivši veliku i nesebičnu pomoć Norveške Bosni i Hercegovini svih ovih 25 godina.

Na kraju press konferencije, braća Per i Hans Mathisen izveli su jednu od numera koja će biti odsvirana na koncertu u subotu.