ODRŽAN KONCERT PER “BASS VIKING“ MATHISENA U SKLOPU 25 GODINA NORVEŠKE U BIH

Podijelite ovu vijest

Pandemija je utjecala na sve i mnogi  sektori našli su se i još uvijek se nalaze u teškoj  situaciji, a sektor kulture sigurno je jedan od najpogođenijih.

Izvedbe diljem Europe otkazane su, festivali, konferencije i izložbe odgođeni, kina, pozorišta i muzeji zatvoreni, televizijska i filmska produkcija stavljena na minimume.

Uprkos svemu i u skladu sa mjerama kriznih štabova, Norveška ambasada u saradnji sa CKM, organizovala je noć za pamćenje za sve prisutne na koncertu  džez umjetnika Pera i Hansa Mathisena, u saradnji sa Tatjanom Topić, Adisom Sirbubalom i Amarom Češljarom. Norveški ambasador u BiH, H.E. Mr. Olav Reinertsen, pozdravio je sve prisutne goste i zvanice, naglasivši izvrsne bilateralne odnose između dvije zemlje, koji su realizovani kroz veliku i nesebičnu pomoć Norveške Bosni i Hercegovini, svih ovih 25 godina.

Poslije uvodnih riječi, predstavio je umjetnike i najavio koncerte u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru u okviru niza programa i projekata koji će se realizovati pod geslom“25 godina Norveške u BiH“.

Povezane novosti