ODRŽAN 27. FESTIVAL KOMEDIJE ‘’SMIJEH JE LIJEK’’ NA TEATARSKOJ SCENI JELIĆEVA

Podijelite ovu vijest

27. Festival komedije ”Smijeh je lijek” održan je od 22. do 27. aprila na Teatarskoj sceni Jelićeva, na adresi Jelića 1. Ovaj festival, s bogatim i zabavnim programom, postao je sinonim za izvanredna komediografska ostvarenja, okupljajući vrhunske komičare i glumce iz Bosne i Hercegovine, kao i iz regije.

Program festivala uključivao je niz zanimljivih predstava koje su na humorističan način obrađivale razne teme. Prva predstava “Lijevo Desno Glumac” Zijaha Sokolovića, izvedena 22. aprila, otvorila je Festival. Ovom predstavom Sokolović je svojevremeno obilježio 50 godina svog umjetničkog djelovanja, a publika je imala priliku uživati u jedinstvenom spoju predstave, predavanja, teambuildinga i interaktivne radionice.

Sljedeći dan, 23. aprila, Festival je nastavljen sa predstavom “Ko je lud”, u kojoj su Zlatan Školjić i Adem Smailhodžić inteligentno prikazali komične situacije i probleme naše svakodnevnice. Potom je 24. aprila izvedena višestruko nagrađivana komedija “Ritina škola” iz produkcije kazališta Planet Art iz Zagreba, s Vandom Winter i Markom Torjancem u glavnim ulogama.

Program je 25. aprila nastavljen predstavom “Muškarac u sendviču”, koju je izveo Teatar Prizor iz Beograda, dok je 26. aprila Teatar Rajvosa izveo hit predstavu “Luda kuća”, koja je već stekla popularnost širom Bosne i Hercegovine i Evrope. Zatvaranje festivala 27. aprila obilježila je komedija “Pomahnitali” Teatra Ferzeng iz Beograda, koja je na humorističan način prikazala apsurdnost opsjednutosti društvenim mrežama i virtualnim vrijednostima.

Festival komedije ”Smijeh je lijek” realiziran je uz podršku Općine Centar Sarajevo, kao generalnog pokrovitelja, te uz pomoć dugogodišnjih partnera. Organizator festivala je JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo. Ovogodišnjim izdanjem, Festival je još jednom je potvrdio svoju važnost u promociji smijeha, pozitivnosti te se pokazao kao bitno sredstvo okupljanja ljubitelja komedije.

Zahvaljujemo se sponzorima El Tarik Oil Sarajevo, Svjetlostkomerc d.d., kompaniji Violeta, Općini Stari Grad Sarajevo, te medijskim pokroviteljima Antena Sarajevo i portalu Klix.ba na njihovoj podršci, koja je omogućila uspješno održavanje ovog jedinstvenog događaja.

Povezane novosti