ODRŽAN KONCERT I IZLOŽBA POSVEĆENI MERIMI NJEGOMIR

Podijelite ovu vijest

Sinoć je u velikoj dvorani CKM, u okviru projekta ”Kultura  sjećanja”, održana izložba i koncert posvećen umjetnici, Merimi Njegomir.

Sarajevo je grad u koji je uvijek rado dolazila, u kojem je potvrdila svoj umjetnički dignitet, pobjeđujući na festivalima Ilidža i Vogošća, te učestvujući na brojnim manifestacijama posvećenim sevdalinci. Koncert je organizovan u saradnji CKM i Fondacije SEVDAH.

Prije koncerta, posjetioci si imali priliku pogledati Izložbu fotografija, koje zorno svjedoče o bogatom životu umjetnice, nastupima, prijateljstvima…

Pod rukovodstvom Damira Galijaševića, nastupio je veliki orkestar Fondacije SEVDAH i solisti Alma Subašić, Milena Lazarević Popović i Nina Pavić (sestra Merime Njegomir).

„Sevdalinke” je dvadeset treći studijski album koji je objavljen 2012. godine, sa petnaest kompozicija. Na pozornici su se smjenjivale pjesme koje su obilježile jedno vrijeme i koje su trajno upisane u bh. kulturnu baštinu.

Program je moderirala Enisa Hajdarević Šojko, a o Merimi su govorili  njeni prijatelji, Hanka Paldum, Enver Šadinlija, Dragan Stojković Bosanac…Noć puna emocije i sevdaha, koji će publika dugo pamtiti.

Povezane novosti