ODRŽAN PORODIČNI I EKOLOŠKI DAN OPĆINE CENTAR SARAJEVO

Podijelite ovu vijest

Dijete od rođenja istražuje svijet i otkriva svoje mogućnosti. Igra je primarni način učenja o sebi, drugima i okolini; univerzalna je, svoj djeci poznata, instinktivna te bitan dio odrastanja i formiranja individualnosti, osjećajnosti i ličnosti. Djetinjstvo bez igre i druženja s prijateljima je nezamislivo.

Kada smo prije šest godina pokrenuli manifestaciju „Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo“, nismo ni slutili da će ovo biti jedan od najljepših projekata JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

U subotu, 18. juna, popularna “Pionirska dolina“ bila je ispunjena dječijom igrom, zabavom, edukacijom, plesom, muzikom, crtežima i takmičenjima tokom cijelog dana.

Na samom početku umjetničkog programa prisutnima se obratio direktor CKM, Ernis Šljivo koji je pozdravio sve prisutne, zahvalio se Općini Centar, kao strateškom partneru i pokrovitelju manifestacije, kao i ostalim partnerima i mnogobrojnim umjetnicima koji su uzeli učešće u programu. Na centralnoj manifestaciji smjenjivali su se Mirsad Abdagić Kike, u ulozi voditelja i izvođača, Latif Močević i Mravko Travko, mažoretkinje iz Čapljine-bh. prvaci, Škole baleta, hip hop plesa i gitare CKM, Frtutma KIDS bend, Party Time BH, maskote…

Na raznim lokacijama ”Pionirske doline” posjetioci su imali priliku učestvovati i gledati mnogobrojne radionice kao što su Malac genijalac, CKM art radionica, CKM kids olimpijada-angry bird, iks oks, sumo hrvači, autići, Vuneno pozorištance, CKM pametna igraonica-mozgaonica…

Nagrade za najuspješnije obezbijedili su naši partneri “Svjelostkomerec”d.d.,Podravka d.d., El Tarik Oil i JU CKM, dok su poklone dijelili Klas d.d.Sarajevo, Olimpija – Coca Cola, Dog Trust.

Pored roditelja sa djecom, pozvali smo i mališane i odgajatelje iz KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Centar Vladimir Nazor, Zavod za zaštitu djece iz Pazarića, Centar za slijepu i slabovidnu djecu, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, SOS-Dječije selo, “Dajte nam šansu”…

Nadamo se da je preko 5.000 naših sugrađana uživalo u “Porodičnom i ekološkom danu” i da je ovo bila sjajna uvertira pred tople ljetne dane, odmor i predah za sve.

Još jednom izražavamo veliku zahvalnost svim učesnicima, našem osnivaču i  pokrovitelju “Porodičnog i ekološkog dana”, Općini Centar Sarajevo”, partnerima CKM  Violeti, “Svjelostkomerec”d.d., El Tarik Oil-u, AM Apothecary, Općini Stari Grad i partnerima projekta Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću “Park”,  Podravki d.d., Dog Trust-u, Klasu d.d.Sarajevo, Olimpiji – Coca Cola, Visit Sarajevu i medijskim partnerima.

Povezane novosti