ODRŽANA DRAMSKO MUZIČKA  PROMOCIJA KNJIGA HADŽIBEG

Podijelite ovu vijest

Nikad boljeg vakta za imati sve a nejmat ništa“. Sinoć je u velikoj sali CKM održana dramsko-muzička promocija knjiga, pod nazivom “HADŽIBEG”, autora Kemala Čopre. Program je moderirala Haruna Bandić. Izabrane i još nepročitane priče, govorili su bosanskohercegovački glumci, Mirza Mušija,  Irfan Kasumović  i Armin Omerović, čitajući Hadžibegove priče na sebi svojstven način.

Da sve miriše na neka stara dobra  vremena, muzički je upotpunio Zanin Berbić, etnomuzikolog i interpretator bosanske gradske pjesme sevdalinke. Autor Kemal Čopra, nadahnuto i inspirativno govorio je o nastanku i razvoju priča vezanih za Hadžibega, koje su našle put do čitalaca cijeloga svijeta.

Publika je dugim aplauzom nagradila autora i njegove goste, uživajući u pričama koje govore o istinskim životnim vrijednostima o kojima stalno moramo razmišljati, kazivati i djelovati.

„Zato je ova zbirka priča važna. Ponesite je sa sobom, gdje god hoćete, i uvijek ćete biti sigurni da ste sa sobom ponijeli i historiju, i kulturu, i jezik, i običaje jednog djelića planete Zemlje.“ Snježana Mulić Softić, književnica i novinarka

Povezane novosti