ODRŽANA PREMIJERA PREDSTAVE ”MALI PRINC”

Podijelite ovu vijest

Sinoć su polaznici Škole glume mlađeg uzrasta,  premijerno  odigrali predstavu “Mali princ”. Mali princ, (fr. Le Petit Prince), najpoznatija je novela francuskog pilota Antoinea de Sainta-Exuperyja iz 1943. godine. Saint-Exupéry napisao ju je dok je živio u SAD-u.

Prevedena je na preko 290 svjetskih jezika i dijalekta, i prodana u više od 80 milijona primjeraka, tako da je to jedna od najprodavanijih knjiga svijeta. Knjiga je ilustrirana vlastitim piščevim crtežima. Knjiga je mnogostruko adaptirana, u raznim oblicima.  

„Mali“ glumci, Mak Karahmet, Alek Softić, Farah Barleci, Asja Vukotić, Alma Majstorić, Imad Taso, Amina Mudželet, Mia Veljan, Sarah Aileen Storey, Allegra Bajrović, Berina Hamzić, Dija Vranešić, Hena Bajraktarević podsjetili su nas da svijet odraslih često liči na ogromnu tvornicu u kojoj ljudi robovski, ponekad na granici svojih fizičkih i psihičkih mogućnosti, pokušavaju ispuniti besmislene kvote.

Priča nam govori o svijetu u kojem je previše sujetnih ljudi, biznismena i samoproglašenih vladara, svijetu koji je nesvjesno odbacio i potisnuo malog princa, bez kojeg je nemoguće izgraditi ljepšu, humaniju i veseliju planetu. Publika je dugim aplauzom ispratila glumce mlađeg uzrasta Škole glume CKM. Režiju, izbor kostima i muziku potpisuje Adisa Zuberović,  scenografiju i plakat, Admir Halilović, ton i svjetlo, Džemal Karkelja.

Povezane novosti