ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA U CKM

Podijelite ovu vijest

Povodom dva značajna jubileja, održavanja 25. Festivala komedije”Smijeh je lijek” i 25. godišnjice djelovanja Alternativnog teatra”Rajvosa”, održana je press konferencija u velikoj sali CKM.

Prisutnima su se obratili direktor CKM, Ernis Šljivo, Armin Omerović i Edin Drljević. Preko video linka, Zijah Sokolović poslao je emotivnu poruku povodom navedenih jubileja, kao dugogodišnji saradnik i veliki prijatelj CKM. Ernis Šljivo dao je kratak osvrt na jedan od najznačajnih festivala u našem gradu, Armin Omerović govorio je o predstavama koje nas očekuju u ovoj sedmici, dok je Edin Drljević dao osvrt na predstave Alternativne grupe “Rajvosa”, uz kratku video prezentaciju, i podsjećanje na kolegu, saradnika, prijatelja i osnivača grupe “Rajvosa”, Bakira Kumrića, koji je život posvetio “daskama koje život znače”, dugogodišnjeg radnika CKM.

Poslije druženja sa novinarima, svim saradnicima koji su radili u predstavama(Drago Buka, Suada Ahmetašević, Amina Begović, Mario Drmač, Mirsad Imamović, Senka Oruč, Jasminka Božuta, Edin Drljević, Kenan Kumrić, Rešad Hadžibajrić…), podijeljene su zahvalnice…

Povezane novosti