ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA U JU CKM

Podijelite ovu vijest

Povodom najave tri kulturna događaja, koji će obilježit završetak Dana Općine Centar, u prostoru CKM, održana je press konferencija.

O Izložbi ”Negdje na kraju zatišja”, posvećenoj Želimiru Altarcu Čičku, govorio je Emir Operta, dizajner izložbe. Sa mnogo emocija, o velikom višedecenijskom prijateljstvu i saradnji, govorio je legendarni basista Indexa, Fadil Redžić. Izložba će biti otvorena u nedjelju, 9. maja u 18 sati.

Direktor centra, Armin Omerović, dao je kratak pregled svih kulturnih i obrazovnih dešavanja u okviru Dana Općine Centar, akcentirajući završetak 7. Fotokonkursa ”Boje moga mjesta”, i dodjelu nagrada u ponedjeljak, 10.05., u 12 sati. Naglasio je ogroman interes mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su prijavili preko 400 radova (Sarajevo, Derventa, Banja Luka, Konjic, Široki Brijeg, Grude, Istočni Stari Grad, Brčko, Goražde, Neum, Jablanica, Sanski Most, Zenica, Tuzla, Nevesinje, Istočno Sarajevo, Bužim).

Live i online koncert ”Pod gustom krošnjom”, posvećen Đorđu Balaševiću, u saradnji sa sastavom ”Tajni gaz-Balašević Tribute Band”, biće realizovan u utorak, u 21 sat. Nešto više o koncertu, ali i cjelokupnom umjetničkom stvaralaštvu Đorđa Balaševića, govorio je Adnan Kukuruzović, čovjek koji je okupio sastav, daleke 2010. godine. 

Povezane novosti