Predstava “Lijevo desno, glumac” ponovo u CKM-u

Podijelite ovu vijest

U vremenima izolacije i karantina Zijah Sokolović nam je poručio ”Spasimo naš duh umjetnošću. Haj’mo u pozorište, pa makar i preko televi­zije! Idemo u umjetnost! I, molim vas, nemojte se nikad više vraćati. Spasimo dušu!”.

Za sve ljubitelje teatra i CKM-a,  najavljujemo gostovanje Zijaha Sokolovića sa predstavom “Lijevo Desno Glumac”, u petak, 19. juna, u 20 sati. “Lijevo Desno Glumac” je kombinacija predstave, predavanja, team buildinga i radionice.

Sokolović, koji godinama izvodi predstavu “Glumac… je glumac… je glumac”, pojasnio je da je, u trenutku kada je publika počela površnije reagovati na ovu predstavu, odlučio ponovo približiti radionicom i predstavom “Lijevo Desno Glumac”.

Duhovito i filozofski, nizom primjera i upoređivanjem stvarnosti i pozorišne umjetnosti, Sokolović uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu.

Zijah A. Sokolović je bh. glumac koji iza sebe ima preko 5.000 izvedbi monodrama i 76 nagrada za svoje umjetničke kreacije.


Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (ulica Jelića br. 1), radnim danima u terminima od 10 do 12 sati i od 16 do 20 sati, subotom od 11 do 14 sati, kao i dva sata prije početka predstave, te rezervisati putem telefona 033 232 595 i e-maila na info@centarkulture.ba.

Širimo dobre vibracije!

Povezane novosti