OTVORENA IZLOŽBA ALENE GOJAK

Podijelite ovu vijest

Sinoć je u Galeriji Jelićeva otvorena samostalna izložba, sjajne umjetnice Alene Gojak, “Izložba za odraslu djecu“, u programu  Festivala Sarajevo “Sarajevska zima“.

Radovi koji odišu radošću, koloritom, srećom i optimizmom, vraćaju nas u najljepše doba svakoga od nas, doba djetinjstva, bezbrižnosti i igre. Kako rastemo i postajemo stariji, učimo živjeti bez ljubavi, no djeca to ne prihvaćaju i potpuno im je prirodno voljeti svaki dio sebe i svog tijela i tu ljubav bez očekivanja i uslova davati i poklanjati drugima. Samo djeca znaju iskreno uživati u trenutku, neopterećeni prošlim i budućim događajima, smijati se od srca, reći bez okolišanja šta osjećaje i kako, i veseliti se sitnicama bez kojih nam je život nezamisliv. Alena nam, kroz svoje radove, šalje poruku kako je malo potrebno da bi se ponovno osjećali kao djeca, jer svi mi nosimo to malo, krhko stvorenje u sebi, svoje unutrašnje dijete, koje smo odavno zapostavili i ne obraćamo više pažnju na njega, a ono tako vapi za tom pažnjom i ljubavlju i neprestano očekuje da mu se obratimo. Dopustite si maštovitost, kreativnost i spontanost i krenite u igru sa svojim unutrašnjim djetetom.

O izložbi su govorili direktor CKM Ernis Šljivo, direktor“Sarajevske zime“ Ibrahim Spahić i Alena Gojak, autorica. Na samom otvaranju izložbe, predstavila se muzičkim recitalom umjetnica Nermana Sljepčević, dok je  cijeli program moderirao  naš vrhunski glumac i reditelj Mario Drmač.

Posjetioci mogu pogledati radove radnim danom od 9 do 17 sati, do 15. februara.

.

Povezane novosti