Otvorena izložba polaznika Škole stripa

Podijelite ovu vijest

Škola stripa JU CKM je uspješno realizirala svoju godišnju izložbu u prostorijama Galerije Jelićeva, gdje su polaznici i polaznice predstavili svoje radove u različitim stilovima i tehnikama. Otvorena 30. aprila 2024. godine, izložba je privukla veliki broj posjetitelja koji su imali priliku vidjeti raznolike stripove koje su kreirali učenici i učenice sarajevskih osnovnih i srednjih škola.
Pod rukovodstvom umjetničkog voditelja Maje Pavlovića, na izložbi su predstavljeni radovi devet mladih strip-autora, uključujući dizajn likova, ilustracije i table stripa. Majo Pavlović, voditelj škole, također je izložio četiri svoja rada, doprinoseći ukupnom raznolikom sadržaju izložbe.

Tehnike koje su predstavljene obuhvataju klasične metode crtanja kao i digitalne tehnike, dok su žanrovi veoma raznoliki. Posjetitelji su mogli vidjeti stripove iz oblasti naučne fantastike, fantastike, superheroja, dječjih stripova, komičnih stripova i čak jedan vid autobiografskog stripa. Ova izložba bila je izvrsna prilika za mlade umjetnike da prikažu svoje talente i podijele kreativnost sa lokalnom zajednicom.

Postavku je moguće pogledati do 17. maja na našoj adresi Jelića 1, radnim danima od 9 – 17 sati.

Povezane novosti