OTVORENA IZLOŽBA ”RADGOSTOVA ŠUMA”

Podijelite ovu vijest

U Galeriji CKM, otvorena je izložba, na kojoj su   prezentirani elementi društvene igre “Radgostova šuma” (Forest of Radgost), koju su vizuelno oblikovali Edin i Emir Durmišević i Vanesa Prodanović Durmišević.

RADGOST, staroslovenski bog gostoprimstva, zaštitnik je velike šume i malog sela. Šuma je dom mnogih mitskih bića među kojima su  vila, talason, div, ala, todorci…Cilj igre je da se u roku od tri šumska dana djeca, koja su se izgubila, i članovi portage, vrate u selo.

Posjetitelji izložbe imat će priliku pogledati izložene elemente igre od dizajna karaktera, mape, ilustracija, dizajna fonta, ikona, znakova, igračih karti, knjiga, do kompletnog dizajna pakovanja same igre u jedinstvenu cjelinu. Pored finalnih rješenja, na izložbi su  prikazane i skice, razrade pojedinih elemenata igre. “Radgostova šuma” (Forest of Radgost), je društvena tabletop igra, koja govori o drevnoj slavenskoj mitologiji, zajedno sa svim njenim čudesnim bićima.

Kreator igre je Gama Games studio iz Beograda, kojeg čine članovi porodice Rajković; idejni tvorci ove magične društvene igre su Ivan, Sanja i Dimitrije. Izradu minijatura i 3D vizualizacije figurica potpisuje Saša Ristić. Igra je originalno rađena na engleskom jeziku, a dostupna je na ukupno pet svjetskih jezika, kako bi se internacionalna publika što bolje upoznala sa bogatom slavenskom mitologijom.

Izložbu, koja je organazovana pod pokroviteljstvom Općine Centar, otvorili su Ivan Rajković,  Emir Durmišević i Ernis Šljivo. Postavka će za posjetioce biti otvorena radnim danima od 10 do 17 sati, do 29. decembra.

Povezane novosti