PODJELA DIPLOMA POLAZNICIMA  ENGLESKOG I TALIJANSKOG JEZIKA

Podijelite ovu vijest

Obrazovanje i znanje su ključni faktor ekonomskog rasta i razvoja svake države, svakog društva. Zato je ulaganje u obrazovanje najznačajnija investicija, koju treba tretirati  kao ulaganje u razvoj, prosperitet, blagostanje, u budućnost. U prostorijama CKM, Mis Irbina 18, organizovana je podjela  diploma za kurseve engleskog  i italijanskog jezika za djecu, mlade i odrasle. Kroz navedene kurseve razvijale su se komunikacijske, analitičke sposobnosti i sposobnosti rješavanja problema, te demonstrirana sposobnost primjene znanja i vještina u stvarnom životu.

Također, svi polaznici engleskog jezika imali su besplatne dodatne sadržaje za samostalno učenje jezika kroz pristup inovativnom sistemu učenja LMS (Learning Menagment System) i platformi Edmodo, koja omogućava neograničen izvor dodatnih materijala za učenje poput e-knjiga, videozapisa, kvizova itd.  Kroz učenje jezičkih struktura, vokabulara i kulture, polaznici italijanskog jezika su  uspostavili osnovnu komunikaciju  u svakodnevnim situacijama, kao što su upoznavanje, putovanja, kupovina, narudžbe hrane i sl. Dodatno, svrha kursa bila je  potaknuti ljubav prema italijanskom jeziku i kulturni, te motivirati polaznike da nastave svoje jezičko putovanje i dalje unapređuju svoje vještine u komunikaciji.

Diplome su podijelili profesorice engleskog i italijanskog jezika, Senida Čeljo i Adelisa Mašić, kao  i Ernis Šljivo, direktor centra, koji se zahvalio svim prisutnim, sa željom da polaznici nastave edukacije u našim prostorima. Svi su izrazili veliko zadovoljstvo zbog završenog ciklusa i usvojenih znanja koje će uspješno primijeniti u životu.

Povezane novosti