Pohađajte online naše škole i kurseve putem ZOOM platforme!

Podijelite ovu vijest

U toku je upis na online kurseve stranih jezika – engleskog, italijanskog i francuskog za sve generacije, kao i na školu glume u JU CKM.

Nastava će se odvijati putem online platformi i resursa za mrežno učenje. Ovakav sistem rada će osigurati konstantnu komunikaciju nastavnika sa polaznicima, što uključuje diskusije, razmjene materijala, zadaća i testova.  

 U današnjem sve više povezanom i međuovisnom svijetu, znanje drugih jezika predstavlja vještinu koja nam pruža priliku da se sa svijetom povežemo na neposredniji i značajniji način. 

Ciljevi naših kurseva jesu podučavanje svih zainteresovanih kandidata – djece i odraslih, te razvijanje samopouzdanja u učenju, a naročito u govoru i reprodukciji stranog jezika.  

Nakon završenog nivoa nekog od kurseva u trajanju od tri mjeseca, svi kandidati će pristupiti završnom ispitu nakon kojeg će im od strane Ustanove biti izdate validne diplome od strane Ustanove. Kursevima engleskog jezika u JU CKM rukovodi prof. Senida Čeljo, a kursevima italijanskog i francuskog jezika Adelisa Mašić i Lejla Šubo.

 Nastava će se odvijati online  i kada je riječ o školi glume, koja prima polaznike uzrasta od 7 do 18 godina starosti. Cilj aktivnosti jeste da se našim polaznicima kroz igru i glumačku / teatarsku umjetnost omogućava sloboda izražavanja, razvoj mašte, govornih sposobnosti, jačanje samopouzdanja, kreativnosti, razvijanje ljubavi prema teatarskoj umjetnosti i kulturi općenito. Umjetnički rukovodioci škole glume su bh. glumice Adisa Zuberović i Lana Delić.

 Više informacija i upisne obrasce potražite u rubrici Kursevi i škole. 

Povezane novosti