Polaznici Škole glume i teatra premijerno izveli predstavu ‘’Ježeva kućica’’

Podijelite ovu vijest

6. juna, s početkom u 19 sati, na našoj teatarskoj sceni održana je premijera predstave “Ježeva kućica”, temeljene na istoimenoj knjizi Branka Ćopića. Polaznici mlađe grupe naše Škole glume i teatra donijeli su čaroliju na scenu, a mi odrasli smo se podsjetili na važnost teatarske umjetnosti za djecu i podršku koju pružamo razvoju mladih talenata.

Kroz priču o hrabrom Ježurku Ježiću, koji se suočava s ismijavanjem drugih likova, publika je bila vođena kroz važnu lekciju o samopouzdanju i vjeri u vlastite vrijednosti. Poruka o ljubavi prema domu i važnosti vlastitih uvjerenja dodatno je obogatila ovu izvedbu.

Mak Karahmet, Jan Mujezinović, Sara Salihović, Alma Majstorić, Merjem Poturković, Kian Kršlak, Din Turkić, Sarah Aileen Storey, Berina Hamzić, Hena Bajraktarević, Šejla Salihović, Hana Saltaga i Zejna Lepara su svojom predanošću i talentom oživjeli likove na sceni, pod režijom i mentorstvom Adise Zuberović.

Scenografiju i plakat radio je Admir Halilović, kostim polaznici Škole glume i teatra, izbor muzike Adisa Zuberović, ton i svjetlo Džemal Karkelja, a sve u produkciji JU CKM.

Povezane novosti