Predstava ‘’Ako pčele odu’’ odigrana na 25. Susretu pozorišta/kazališta lutaka BiH u Bugojnu i na Teatarskoj sceni Jelićeva

Podijelite ovu vijest

Jubilarni, 25. Susret pozorišta/kazališta lutaka Bosne i Hercegovine i ovog septembra održava se u Bugojnu u periodu od 12 – 16. septembra. Svoje mjesto na ovom eminentnom festivalu našla je i predstava ‘’Ako pčele odu’’, rađena u koprodukciji JU CKM-a i Pozorišta mladih Sarajevo, koja je odigrana 12. septembra u okviru takmičarskog dijela programa.

Riječ je o djelu koje aktuelizira moguće izumiranje pčela te na zabavan i edukativan način govori o tom problemu, pritom upozoravajući koliko su ta mala bića važna za čovječanstvo. U predstavi igraju Ajla Cabrera, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Edhem Husić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić i Armin Omerović. Scenografiju potpisuje Narda Nikšić, a autori muzike su Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović.

Ovaj najstariji lutkarski festival u BiH za sve ljubitelje pozorišta i lutkarstva ponudit će raznolik program, te će omogućiti profesionalnim lutkarima iz BiH da u ugodnim i prijateljskim uslovima prezentiraju svoje najbolje predstave i razmjene iskustva.

Dan ranije, 12. septembra, na Teatarskoj sceni Jelića ovo ostvarenje imali su prilike pogledati i mališani iz sarajevskih osnovnih škola i vrtića sa područja Općine Centar Sarajevo.

Povezane novosti