PREDSTAVOM “LUDA KUĆA” ZAVRŠEN 25. FESTIVAL KOMEDIJE

Podijelite ovu vijest

Predstavom“Luda kuća“, Alternativnog teatra“Rajvosa“, završen je jubilarni 25. Festival komedije“Smijeh je lijek“. Tekst potpisuje Edin Drljević, režiju Saša Petrović, scenografiju  i dizajn plakata Admir Halilović i Nina Hadžić,  tonsko tehničku realizaciju Džemal Karkelja.

U predstavi su igrali Aida Bukva, Senka Oruč, Saša Pantić, Mithad Slatina, Edin Drljević, Aldin Tucić i Mirsad Imamović. Festival je još jednom pokazao koliko su nam komedije, kao pozorišni žanrovi koji u smiješnom ili podrugljivom tonu obrađuje društvene ili psihološke sukobe, razrješavajući ih na vedar način, potrebni u svakodnevnici.

Festival je imao regionalni karakter (Zagreb, Beograd, Tuzla i Sarajevo), i još jednom pokazao da kultura  spaja ljude, da je kultura uvijek lakše prihvatala različitosti i da nikada nije znala za granice, i da ima, posebno, za cijeli naš region trajnu vrijednost.

Zahvaljujući našem osnivaču, Općini Centar Sarajevo i našim partnerima, uz čiju podršku je realizovan i ovogodišnji festival, možemo izraziti zadovoljstvo ponuđenim programom (Teatar Exit iz Zagreba sa predstavomMünchhausen”; Narodno pozorište iz Tuzle sa predstavom”Budala na večeri”; Teatar Prizor iz Beograda  sa predstavom“Brak od A do Š“; produkcija Adam Scena iz Zagreba sa predstavom“Šund naš svakdašnji“ i Alternativni teatar“Rajvosa“ sa predstavom“Luda kuća“).

Zahvaljujemo se našoj vjernoj publici na podršci tokom svih pet večeri, našem osnivaču Općini Centar i partnerima festivala, kao i medijima koji su poklonili veliku pažnju Festivalu komedije“Smijeh je lijek“…

Povezane novosti