Odigrana je premijera predstave “Pozdravi nekog”, nastale u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Podijelite ovu vijest

Pred prepunom salom JU CKM u petak, 24.01., odigrana je premijera predstave “Pozdravi nekog”, nastale u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.
Predstava “Pozdravi nekog” nastala je kao rezultat rada sa srednjoškolcima i studentima, polaznicima Multimedijalnog projekta – radionice scenskih umjetnosti. Voditelj projekta Damir Kustura, uz veliku podršku asistenta Nedima Džinovića, sa jedanaest sjajnih mladih polaznika (Hana Husika, Vanja Đokić, Amina Duraković, Dženita Šehić, Amina Đulović, Amila Džebo, Benjamin Merdžanić, Din Karović, Faris Mujezinović, Haris Softić i Vedad Čano), oduševili su sve prisutne, koji su dugotrajnim aplauzom pozdravili sve aktere. Emotivne i socijalne priče koje su se smjenjivale tokom cijele predstave nisu nikoga ostavile ravnodušnim, govoreći o nasilju u porodici, ranjivosti mladih i potrebi za pažnjom koja je neophodna za zdrav i svestran razvoj. Bez zdrave i zaštićene porodice nema ni zdravog društva, poruka je ove iznimno kompleksne pozorišne predstave, za koju se nadamo da će je pogledati učenici osnovnih i srednjih škola.

Povezane novosti