Premijera predstave ”PRAH”

Podijelite ovu vijest

Predstava ”Prah”, projekat Altteatra u koprodukciji sa JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, premijerno će biti izvedena 31. oktobra na Teatarskoj sceni Jelićeva – CKM u 20 sati, dok će reprize biti odigrane 02.11. i 03.11. od 20 sati.

Dramu ”Prah” mađarskog autora Györgya Spiróa režira Miralem Zupčević, a u glavnim ulogama publika će gledati dvoje vrsnih glumaca: Gordanu Boban i Mirsada Tuku, koji igraju bračni par na rubu materijalne i moralne egzistencije.

Ovo je drama sa elementima komedije u kojoj se jedna obična porodica, svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu. Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnih odnosa.

Postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri i na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje glumaca. U svemu tome značajnu ulogu ima i to što je režiser predstave Miralem Zupčević, po vokaciji i sam glumac te profesor glume. Publiku očekuje čitava paleta emocija, iskrene tuge, smijeha ali i pitanje da li zaista novac može riješiti naše istinske probleme.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

Press konferencija povodom realizacije navedene predstave bit će organizirana 28.10. u 11 sati, u prostorijama JU CKM, Jelića br.1.

Povezane novosti