PREMIJERA PREDSTAVE „SLJEDEĆI“

Podijelite ovu vijest

U četvrtak, 8. februara, očekuje nas premijera predstave „Sljedeći“, autora Terenca McNallya. Predstava je nastala u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, i govori o simpatičnom samcu, čiji život poremeti vojni poziv za pregled, a kojeg igra prvak Narodnog pozorišta Sarajevo, glumac Mirvad Kurić.

Tokom predstave pune samorazotkrivanja, kroz  duhovite dijaloge vode nas Mirvad Kurić i Mona Muratović, sa pitanjem  ko je od nas “Sljedeći”. Reditelj predstave, Miralem Zubčević, dao je svoj osvrt na predstavu: “Živimo u vremenu kada se na planetarnom planu vrše mobilizacije (čak i žena).

Dakle ovaj tekst na tragikomičan način govori o mobilizaciji jednog urbanog nesrećnika, koji po nikakvim rezonima nije za vojsku. Ali ko te pita, nećeš ti u rat, ali rat hoće tebe.

Pisac, a ne ja, odlučio je da ovaj komad završava sa happy endom. Zadnja replika u tekstu glas „Sljedeći“. Reditelj predstave; Miralem Zubčević, glumac u penziji, igraju; Mirvad Kurić i Mona Muratović, scenografija i izrada plakata; Admir Halilović, inspicijent; Adna Prolaz, tehnička realizacija; Džemal Karkelja. Predstava počinje u 20 sati.

Ulaznice po cijeni od 15 KM, mogu se nabaviti putem portala, Kupikartu.ba. Prva repriza biće odigrana u petak, 16.februara, u 20 sati.

Povezane novosti