PRESS KONFERENCIJA POVODOM „DNEVNIKA SEOBENOG LICA“ ŠEMSUDINA GEGIĆA

slika za vijest press gegic
Novosti / Press konferencije

PRESS KONFERENCIJA POVODOM „DNEVNIKA SEOBENOG LICA“ ŠEMSUDINA GEGIĆA

  U prostoru Galerije Jelićeva, danas je održana  press konferencija povodom ambijentlano-scenskog performansa, kojim će biti promovisana nova knjiga bosanskohercegovačkog dramskog pisca, pripovjedača, pozorišnog, filmskog i TV-režisera i dokumentariste Šemsudina Gegića “Dnevnik seobenog lica“.

Medijima su se obratili učesnici ovog multimedijalnog programa, glumica Irina Dobnik, promotor događaja Dževdet Tuzlić, autor i reditelj Šemsudin Gegić i Armin Omerović, u svojstvu direktora i jednog od glumaca performansa. Irina Dobnik i Dževdet Tuzlić govorili su o dugogodišnjoj saradnji sa Šemsudinom Gegićem, Armin Omerović o učešću mnogobrojnih umjetnika u ovom programu i tehničkim detaljima realizacije kompletnog projekta koji će krenuti iz Ulica Ferhadija i Jelićeva,  a  završiti u velikoj sali CKM.

Šemsudin Gegić, koji je gotovo cijeli radni i životni vijek, kroz pozorišne predstave i filmove pronalazio i sastavljao priče o običnim, hrabrim, dostojanstvenim, ponosnim, ucviljenim, prognanim ali uvijek zanimljivim ljudima, pomjerajući granice dobra u surovom svijetu, govorio je o samoj ideji i počecima pisanja dnevnika za Portal Kliker.info, koji je u konačnici dobio i formu knjige. Djelo ima posebu težinu i značaj, imajući u vidu činjenicu da je na polovini pisanja dnevnika, autor krenuo da bije svoju životnu bitku sa teškom bolešću, koju će, sigurni smo, svojom voljom, hrabrošću i istrajnošću pretvoriti u prošlost.

Pozivamo publiku da nam se pridruži u utorak, 27.jula u 20 sati.