PREZENTACIJA MUZIČKIH PROJEKATA ZA DJECU U CKM

slika9-1
Novosti

PREZENTACIJA MUZIČKIH PROJEKATA ZA DJECU U CKM

Davno je Jacques Attali rekao:”Muzika je proročanstvo…ona je zvuk jednog novog svijeta koji će se postepeno pomaljati.” Od davnina je poznato koliko muzika ima veliku moć nad čovjekom u svakodnevnom životu. Prošla sedmica u CKM, bila je u znaku muzike, programa i koncerata škola gitare i baleta.

U četvrtak, 15.juna, u Galeriji CKM, učenici škole gitare, u klasi nastavnika Alagić Adnana, prezentirali su muzički program, na kojem su radili od mjeseca februara. Program se bazirao na popularnim pjesmama Deep Purplea, Pink Floyda, Beatlesa, Bijelog dugmeta, Indexi, Olivera Dragojevića…

Mnogobrojna publika, koju su činili roditelji i prijatelji, uživali su u koncertima, koji su bili koncipirani prema uzrastu učenika. Program je obuhvatio skupno i solo sviranje. Ovo je ujedno bio i završni koncert škole, koja sa radom nastavlja u mjesecu septembru. Napominjemo da će upis novih članova biti otvoren krajem augusta mjeseca.
U petak, 16. juna, škola baleta održala je dva završna koncerta, pokazavši prisutnim, zašto je istorija baleta, priča o gracioznosti i ljepoti jedne umjetnosti.

Polaznici škole klasičnog baleta, pod rukovodstvom Jovane Milosavljević Lovrenović izveli su dva svečana završna koncerta, na kojima su uz polaznike nastupali i učenici baletskog odsjeka muzičke škole “Mladen Pozajić”: Hazim Ali Zulović, učenik IV razreda u klasi nastavnice Samre Mlinar Mandić, Uma Hećimović i Hena Hrustemović, učenice VI razreda u klasi nastavnice Sare Đurić.

Publici su se svojim plesom predstavili i baletski umjetnici Ana Kuzmanović i Til Čmančanin. Gošća škole klasičnog baleta u proteklih mjesec dana je bila profesionalna balerina i učiteljica Marijana Marić, koja je sa polaznicima pripremila tri koreografije za završni koncert: Igra labudova, Polka i Želim biti balerina.

Gošće koncerta bile su i polaznice škole savremenog plesa CKM-u, koju vodi Zulejha Kečo. Publika je dugim aplauzom nagradila sve učesnike i saradnike kojima su podijeljene diplome i zahvalnice. Škola baleta će nastaviti svoje redovne aktivnosti u mjesecu septembru.