PROGRAMI ZA DJECU U CKM

slika7
Novosti

PROGRAMI ZA DJECU U CKM

Tokom prošle i ove sedmice, mališani iz vrtića Pony i učenici OŠ”Pofalići”, imali su priliku pogledati predstavu”Ako pčele odu”. Riječ je o predstavi koja aktuelizira moguće izumiranje pčela te na zabavan i edukativan način govori o tom problemu, upozoravajući koliko su ta mala bića važna za čovječanstvo.

U predstavi igraju Ajla Cabrera, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Edhem Husić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić i Armin Omerović. Predstava je zajednički projekat JU CKM i Pozorišta mladih.

Učenici osnovnih i srednjih škola “Hasan Kaimija”,“Hasan Kikić”,”Silvije Strahimir Kranjčević”,”Mehmed beg Kapetanović Ljubušak”,”Isak Samokovlija”,”Vladislav Skarić”,”Nafija Sarajlić”, JU Srednja ugostiteljsko-turistička škola, JU Prva bošnjačka gimnazija, imali su, u Danima iranskog animiranog filma, priliku tokom četiri dana pogledati filmove “Dječak Delfin”,”Povratak”,”Lupeto” i “Mobarak”.

Vrhunska animacija i neobični zapleti i priče, bili su prilika da se upoznamo sa drevnim civilizacijama i kulturama…CKM nastavlja saradnju sa svim ambasadama koje žele bh. djeci, mladima i onim malo starijim pokazati svoju kulturnu tradiciju i savremene tokove u umjetnosti, kroz naše prostore koji su uvijek otvoreni za sve dobronamjerne…