PROMOCIJA KNJIGE ”ČEKAJUĆI DYLAN DOGA U SREBRENICI” DRAGANA BURSAĆA

Podijelite ovu vijest

Velika sala JU Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, bila je tijesna da primi sve zainteresovane  koji su željeli prisustvovati  promociji knjige Dragana Bursaća ”Čekajući Dylan Doga u Srebrenici”.

O knjizi su govorili Zlatko Dizdarević, Andrej Nikolaidis, Dino Mustafić i vrlo emotivno i sam autor Dragan Bursać. Tekstove iz knjige govorila je bosanskohercegovačka glumica Belma Salkunić.

Organizator ovog iznimno značajnog kulturnog događaja bila je izdavačka kuća Art Rabic, sa Goranom Mikulićem na čelu i CKM, sa  prijateljima centra. Povodom ovog događaja, istog dana bila je organizovana i press konferencija, na kojoj su autor i njegovi gosti odgovarali na mnogobrojna novinarska pitanja. Nazvana po jednom od njegovih tekstova, “Čekajući Dylan Doga u Srebrenici“, knjiga je zbirka kolumni Dragana Bursaća objavljenih na portalima Al Jazeere Balkans i Radio Sarajeva. “Ova knjiga je namijenjena onima koji je neće pročitati iz inata, pakosti, zlobe, iz hiljadu razloga neće je pročitati. Onda se postavlja logično pitanje pa čemu onda ovo? Jednom će doći na red opcija kada će djeca, unuci ili čukununuci onih koji ne čitaju, čitati ovo. Knjiga ima to odloženo dejstvo. Kad-tad neko će pitati, kao što je bilo nakon Drugog svjetskog rata šezdesetih godina, šta su radili vaši očevi ili djedovi ili pradjedovi u ratu. Neka djeca će to pitati i knjige će im biti nemjerljivo bitne, u bilo kom obliku”, kazao je Bursać.

Povezane novosti