RADIONICA SLIKANJA I CRTANJA U SKLOPU FESTIVALA

Podijelite ovu vijest

Drugog dana festivala, nakon predstave “Ako pčele odu”,održana je radionica slikanja

i crtanja, koju je vodio akademski umjetnik Admir Halilović. Bilo je pravo zadovoljstvo gledate učenike OŠ”Safvet beg Bašagić” kako POSCA markerima prenose svoje umjetničke kreacije na majice koje su im prije slikanja podijeljene.

Još jednom umjetnost je pokazala svu svoju ljekovitost i sva svjetska istraživanja pokazala su koliko umjetničko obrazovanje ima nevjerojatan utacaj na razvoj dječije ličnosti. Poslije ovakvih radionica jasno nam je što se duša liječi kad ste među djecom. Ovu radionicu podržao je i naš dugogodišnji partner, dioničko društvo „Svjetlostkomerc“, koji je član AS Group i vodeći je maloprodajni lanac specijalizovanih prodavnica za prodaju knjiga, udžbenika, školskog pribora, darovne galanterije, kancelarijskog materijala te ostalih roba iz  širokog asortimana u Bosni i Hercegovini.

POSCA markeri zaintrigirali su umjetnike, ilustratore, dizajnere i kreativce, mlađu i stariju generaciju. Posca markeri visoko su pigmentirani i na bazi vode, ne sadržavaju toksične spojeve i namijenjeni su za svaku površinu. Markeri dolaze u više debljina i vrsta vrhova, a koriste se za papir, karton, tekstil, keramiku, staklo, metal, drvo. Na nekim materijalima potrebno ih je fiksirati. No, nema brige! Posljednjih tridesetak godina POSCA markeri prate kreativnost u svim njezinim oblicima širom svijeta. Lansirani u prodaju početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća,  POSCA markeri postigli su trenutni uspjeh među umjetničkim zajednicama proizašlim iz urbanih kultura, posebno među grafiterskom zajednicom koja također svoju ekspanziju vuče iz tog  perioda.

Od ulične umjetnosti do likovne umjetnosti putem ilustracije, grafita, portreta i ostalih  oblika likovnih izražavanja, POSCA  pokreće umjetnički duh među svim artistima nevezano za vrstu medija.

Jedno je svima jasno – POSCA nudi univerzalni, pristupačan jezik koji umjetnike i amatere svih dobnih skupina okuplja oko iste strasti – stvaranja!

Hvala našem partneru!

Davno je Nelson Mandela, bivši predsjednik Južnoafričke republike rekao:“Nema jasnijeg prikaza duše jednog društva od načina na koji tretira svoju djecu.” 

Povezane novosti