SARAJEVO INNOVATIONS FESTIVAL 2023. GODINE

Podijelite ovu vijest

Digitalizacija ubrzano ulazi u razne sfere ljudskoga života. Da bi se mogli pratiti savremeni trendovi, potrebno je kontinuirano sticati nova znanja i vještine.

“Škola digitalnih inovacija za mlade”,  namijenjena je polaznicima koji žele da steknu nova znanja ili da prošire postojeća, o konceptima modernog digitalnog doba. Individualan pristup svakom kandidatu omogućava da se znanje prenese u rekordnom roku. Aktivnosti su osmišljene na način da pokažu koliko programiranje može biti zabavno i kako pomaže ostvarivanju i primjeni ideja.

Polaznici škole, u pratnji profesora Kenana Saračevića, posjetili su Sarajevo Innovations Festival 2023., u hotelu Holiday Inn. Ovo je bila smotra studentskih radova iz oblasti elektrotehnike, informacionih tehnologija, mašinstva i drugih srodnih oblasti, te se podudarala sa tematikom našeg kursa u CKM.

Polaznici su imali priliku posjetiti MasterClass:”Kako napraviti svoju virtualnu stvarnost:Stereoskopski 360 stepeni video”, kao i predavanje ”Od ideje do biznisa”, za šta su učenici dobili digitalne certifikate. Čestitamo našim polaznicima, kao i profesoru!

Povezane novosti